Aanleg Glasvezel Borger-Odoorn goed op schema

Er wordt volop gegraven, geboord en gepulst in Borger-Odoorn om glasvezelinternet aan te leggen in de gebieden die geen Ziggo kunnen krijgen.

POP Drouwenerveen

De eerste wijkcentrale is gereed (AP01, POP EGN 1A, gebied bij Odoornerveen), deze week zijn ze daar ook begonnen met de eerste huisaansluitingen. (11/2/2020)

Normaal duurt het ongeveer 1-2 weken (nadat de aansluiting is geplaatst) tot dit bij de provider bekent is en er diensten aangevraagd kunnen worden. Op het moment dat een adres gereed is ontvangen ze van de Digitale-Stad een bericht dat de verbinding in gebruik genomen kan worden.

Een verdere planning over wanneer de huisaansluitingen in de andere gebieden kunnen starten hebben we helaas nog niet, zodra hier meer over bekend is zullen we dit communiceren. Vooralsnog lopen we heel mooi op schema.

De mannen (geen vrouw gezien) van de aanlegploegen van de firma Selecta doen goed hun best en zijn informatief en vriendelijk. Het zijn mannen van diverse achtergronden, Turk, Iran, Koerd, Bulgaar, Afghaan, Pool….

Hier een aantal filmpjes over de aanleg

hier nog een pagina met een filmpje over de eerste boringen in Drouwenerveen https://wilookglasvezel.nl/snel/glasvezelboring-in-drouwenerveen/