Internet en digitale zaken krijgen steeds meer invloed op het dagelijks leven. We maken steeds meer gebruik van data, daardoor krijgen we ‘file’ op de netwerken die nu gebruikt worden. Kortom: het wordt te druk. Daardoor is er geen ruimte voor diensten, die we steeds meer nodig hebben om zorg, onderwijs en bedrijven goedkoper en beter te laten functioneren.Misschien is er nu nog niet in alle gebieden direct sprake van overbelasting, maar we gaan steeds meer gebruik maken van digitale televisie of videoverbindingen voor bijvoorbeeld zorg en beveiliging. Dus belasten we de bestaande netwerken steeds zwaarder.

De argumenten die wij van “wilookglasvezel” kunnen geven voor een overstap zijn:

  • Snelheid – de snelheid is minimaal 100Mbps/100Mbps
  • Symmetrie – dat betekend dat videoverbindingen in twee richtingen even snel zijn (nodig voor facetime, skype)
  • Kosten – de kosten voor je internetaansluiting kunnen omlaag, wij gaan voor 30 euro per maand voor een kale internetaansluiting en voor 37 euro internet/tv/bellen. Dat is goedkoper dan andere aanbieders  met minder snelheid dan wij aanbieden.
  • Waardering – de waardering van je huis is hoger als je een glasvezelaansluiting hebt, dus ook als je vroeger of later gaat verhuizen is het geen weggegooid geld.
  • Milieu – het operationeel houden van een glasvezelaansluiting kost 60% minder energie dan coax of koper
  • Solidariteit – Wanneer mensen in de meerbewoonde kernen een glasvezelaansluiting nemen in dit project, wordt voor de mensen in de buitengebieden glasvezel sneller haalbaar omdat de aansluitkosten dan gemiddeld lager uitvallen. (zie boven)
  • Saamhorigheid –  wij zijn met z’n allen eigenaar van het netwerk via een coöperatie en maken dan een punt tegenover multinationals die de internetmarkt alleen maar bedienen voor de winst.
  • Toekomst – in de toekomst leuke applicaties georganiseerd worden op ons eigen glasvezelnet. (ik weet nog niet wat, maar “Tom poes, verzin een list!“)

Hieronder een overzicht van de meest gestelde vragen

zie ook de  Technische en/of  Financiële en Juridische vragen en antwoorden

[qa excerpts=true,  cat=algemeen, permalinks=true ,searchpos=top ]