ACM gaat KPN en VodafoneZiggo aanpakken ivm monopoliepositie

geplaatst in: Diversen | 0

De Autoriteit Consument en Markt (ACM) wil dat Vodafone- Ziggo net als KPN concurrenten gaat toelaten op zijn netwerk. Volgens de waakhond vormen beide bedrijven een verstikkend duopolie die de concurrentie smoort.

Net als KPN beschikken VodafoneZiggo over een vast én mobiel netwerk, waardoor ze aantrekkelijke alles- in-één bundels kunnen aanbieden. Openstelling houdt in dat concurrenten hun diensten kunnen aanbieden via het kabelnetwerk van VodafoneZiggo zodat zij zelf geen kabels hoeven te leggen. Tot nu toe moest alleen KPN zijn kabels ter beschikbaar stellen voor concurrenten.

Door de dominante positie van KPN en Vodafone Ziggo op de markt voor vaste telecomnetwerken is er zonder regulering onvoldoende concurrentie. Om te voorkomen dat KPN en Vodafone- Ziggo concurrenten weren en de prijzen voor Nederlandse gezinnen omhoog gaan, wil de waakhond beiden reguleren. Zo zorgt de ACM er voor dat ook de komende jaren marktpartijen zonder een eigen vast netwerk gebruik kunnen maken van de netwerken van KPN en Vodafone- Ziggo.

De ACM hoopt dat het besluit al in de zomer van 2018 in werking treedt.

Lees het hele artikel hier:

https://dvhn.x-cago.net/20180228/public/pages/GO01004/articles/DVHN-20180228-GO01004005.html

Lees ook http://www.dvhn.nl/archief/Snel-internet-zonder-klanten-20849545.html