Borger-Odoorn werkt met vereende kracht aan snel internet

geplaatst in: Borger-Odoorn, Diversen | 0

lantaarnpaalbord-glasvezelIn de gemeente Borger-Odoorn zijn enthousiaste vrijwilligers onlangs weer bijeen gekomen om door te spreken hoe het staat met de inventarisatie van de belangstelling voor breedband internet.

De “ambassadeurs” zijn of gaan nog langs de huizen waar het internet nog geen snelheid heeft boven de 30Mbps (de witte adressen). Zijn geven voorlichting en vragen of de bewoner voor de inventarisatie wil tekenen.

Voor ondersteuning is de Stichting Breedband Borger-Odoorn opgericht. Deze geeft ondersteuning in de vorm van materiaal zoals informatiefolders, posters, en publicaties in het huis-aan-huisblad de Week-in-Week-uit.

Door uitwisseling van ervaringen bij de huisbezoeken blijkt dat vele ouderen geen interesse hebben of helemaal geen internet. Toch is het zaak dat juist deze mensen meedoen.Ouderenzorg is een van de zaken die via internet een rol gaat spelen, zodat men langer in het eigen huis kan blijven wonen. Bij verkoop is het huis met een breedbandaansluiting ook nog eens meer waard,

Sommige ouderenorganisaties geven hun cliënten een tablet, waar ze met de zorginstantie in contact kunnen blijven. Dit is pas het begin. Goed breedbandnetwerk stimuleert de economie, trekt bedrijven aan en verbetert leefbaarheid platteland.

voordelenDoor een intentieverklaring te tekenen geeft u slechts aan geïnteresseerd te zijn in de aanleg, maar u bindt zich nog nergens aan. Dat komt pas aan de orde bij de volgende fase, wanneer de financieringsmogelijkheden en abonnementsvormen bekend zijn.

April is de streefdatum waarom 7 van de 10 witte adressen een intentieverklaring moeten hebben afgegeven om de volgende fase in te laten gaan. Stichting Breedband Borger-Odoorn zal deze volgende fase begeleiden samen met Eco-Oostermoer, de initiator van dit project.
De stand van zaken is te zien in een tabel op deze website.