Breedbandplatform Drenthe is nu officieel van start

geplaatst in: Diversen | 0
verbinddrenthetekenen
Oprichingsacte wordt ondertekend

Maandagavond 2 maart 2015 is, in het Schortinghuis in Spier, op feestelijke wijze het startsein gegeven voor het Breedband-platform Drenthe!  Cabaretier, Chansonnier en dagvoorzitter Arno van der Heijden gaf op zijn eigen ludieke wijze invulling aan de aanleg van breedband in Drenthe. Onder toeziend oog van de notaris werd Stichting Verbinddrenthe opgericht.

Het platform informeert, verbindt en ondersteunt om samen overal in Drenthe snel internet mogelijk te maken, dat door middel van bewonersinitiatieven hoogwaardig breedband op het Drentse platteland wordt aangelegd.

kabelleggendoorarno
Arno van der Heijden begint alvast met het uitrollen van de kabel.

Diverse initiatieven waren aanwezig in Spier om via hun actievelingen en met een informatiestan het breedbandidee aan elkaar te tonen.
ECO-Oostermoer, GlasvezelMiddenDrenthe, Coöperatie Westerveld, Zaanddörpen Op Glas en De Kop Breed zijn  de eerst initiatieven uit Drenthe die volop bezig zijn met glasvezel.
Eco-Oostermoer werd genoemd als koploper. Wij zijn natuurlijk ook al een paar jaar op weg! Sommige initiatieven staan nog in de kinderschoenen, We wensen het platform veel succes en dat er maar snel snel mag komen!

Internet speelt een steeds grotere rol in ons dagelijks werk en leven. De hoeveelheid data die we via internet versturen neemt snel toe. Nieuwe toepassingen in de zorg, landbouw, onderwijs en bedrijfsleven stellen hogere eisen aan onze breedbandnetwerken.

Hoogwaardig breedband is nog niet overal in Drenthe beschikbaar. Vooral de buitengebieden zijn voor commerciële partijen niet interessant. Het initiatief voor snel internet moet daarom vanuit burgers en bedrijven komen. Dit breedbandplatform verbindt initiatieven en faciliteert ze van proces tot aanleg.

 

http://www.verbinddrenthe.nl/initiatieven/