De Glasvezelmeter gaat omhoog in de Groeve

geplaatst in: De Groeve | 0

groevethermoIn de Groeve is er een werkgroepje opgericht om zoveel mogelijk aanmeldingen te krijgen voor glasvezel in De Groeve. Dit is belangrijk voor goed en snel internet, vooral op het platteland.

U heeft een tijdje geleden een brief in de bus gekregen met tekst en uitleg. Ook op de markt tijdens Festival De Groeve was er gelegenheid om info te krijgen over de glasvezel plannen via ECO-Oostermoer.

Daar merkten we dat veel mensen denken dat je € 1.500,- moet betalen om mee te kunnen doen.

DIT IS NIET WAAR!

Ja, je kunt er voor kiezen om te investeren. Je krijgt dan over een periode van 20 jaar je geld terugbetaald, + 9% rendement. Dit hoeft echter niet. Ook als je alleen een abonnement afsluit (goedkoper dan wat de meeste mensen nu betalen aan Ziggo of KPN) kun je gewoon meedoen met de coöperatie.

Het abonnement gaat pas in als de glasvezel is aangelegd en u heeft aangegeven dat u wilt starten met het abonnement.

Ook wordt wel gezegd dat in de toekomst alle internet via 4G of 5G zal gaan. Dit lijkt er echter niet op. Onderzoek wijst uit dat dit ook in de toekomst nog een veel te dure oplossing zal zijn, zeker als je per MB betaalt en met meer mensen op 1 adres woont.

Kortom: Glasvezel is de toekomst en het is belangrijk dat wij daar als dorp samen op inzetten.

Wilt u ook (echt) snel internet, nu en in de toekomst, voor heel De Groeve?

Geef dat dan aan op deze webite op het intekenformulier. Het kost niets en het verplicht tot niets. U geeft alleen aan dat u interesse heeft en dat u te zijner tijd wilt kiezen of u echt mee doet of niet.

Helpt u ook mee de thermometer op 100% te krijgen?

Stand intekeningen:

Heeft u vragen? Twijfelt u nog? Neem dan gerust contact op.

Ton van Gils, Elibeth Geertsema, Patty Groenland