De Groeve enthousiast op weg naar glasvezel

geplaatst in: De Groeve | 0

532px-De_Boezemvriend_De_GroeveAfgelopen vrijdag, 20 maart 2015, is Veronique van het glasvezelteam op bezoek geweest in De Groeve. Naar aanleiding daarvan is een kartrekkersclubje gevormd voor Het dorp.

De Groeve heeft wel coax, maar zit relatief ver van de verdeelkast en heeft dus nu al de nodige last van de bekende filevorming en traagheid. Iedereen zag de voordelen van glas t.o.v. coax duidelijk zitten.

We houden de aanmeldingen in de gaten… šŸ™‚ Zie hiervoor de stand van zaken

De Groeve is een plaats in de gemeente Tynaarlo in de Nederlandse provincie Drenthe. De Groeve heeft 450 inwoners (31 december 2004).

Het dorp is gelegen aan de plek waar de Hunze uitmondt in het Zuidlaardermeer. Groeve is afgeleid van “graven”, een gegraven watergang. De naam is een verwijzing naar het Havenkanaal dat net buiten het dorp uitmondt in de (gekanaliseerde) rivier. Dit kanaal is de vaarverbinding van het meer met het dorp Zuidlaren.

Het dorp ligt ongeveer 1 km van de grens (de Semslinie) met de provincie Groningen. De bebouwing langs de weg naar Hoogezand loopt min of meer door. De bebouwing in Groningen heeft de naam Wolfsbarge.

Bij het Zuidlaardermeer staat de poldermolen De Boezemvriend, de enige grote poldermolen in de provincie Drenthe.

 

http://nl.m.wikipedia.org/wiki/De_Groeve_(Tynaarlo)