Drentse Zandvoorten eindelijk op snelheid

geplaatst in: Diversen, Eco-Oostermoer, Eexterzandvoort | 0

 

speedtest203In grote delen van Drenthe wordt geprobeerd het platteland te voorzien van snel internet. In Eexterzandvoort en Gieterzandvoort is dat al gelukt.

Het viaduct tussen Eexter- en Gieterzandvoort heette De Scheiding. Nu daar een kast staat voor het glasvezelnetwerk voor beide dorpen is die herdoopt: De Verbinding.

Lees meer in het Dagblad van het Noorden: https://www.dvhn.nl/drenthe/Speedtest-in-de-Zandvoorten-203Mbit-21510089.html

Voor Eexterzandvoort en Gieterzandvoort is het zover. Het particuliere glasvezelnetwerk is actief, als eerste in Drenthe.

De ongeveer tachtig adressen in beide dorpen die meedoen aan het initiatief van ‘Eco Oostermoer Verbindt’ krijgen de komende dagen de beschikking over supersnel internet. De internetsnelheid gaat dan van een slakkengang naar een duizelingwekkende 500 megabit per seconde (Mbps).

De meeste inwoners hebben overigens gekozen voor 200 Mbps. Ook dat is sneller dan mogelijk is met de meeste andere aanbieders van internet en maakt een enorm verschil met wat de inwoners gewend waren.

Het burgerinitiatief werkt iets anders dan de andere glasvezelinitiatieven, namelijk vanuit een open netwerk. Met de ervaringen van dit eerste begin wil de coöperatie het net uitbreiden in Aa en Hunze, Tynaarlo en Borger-Odoorn.

In Roderwolde en omgeving schiet de aanleg ook op: daar wordt het net in augustus actief.

 

Bron: http://www.dvhn.nl/drenthe/Eerste-particuliere-glasvezelnet-actief-in-Drenthe-21504986.html