Eén ontwerp voor heel Drenthe

geplaatst in: Diversen, Persberichten, Stand van zaken | 0

De nieuwe provinciale breedbandkaart laat het zien: dankzij de inzet van meer dan 500 vrijwilligers is er een veelkleurig palet aan initiatieven ontstaan. De lokale betrokkenheid is één van de succesfactoren. We gaan graag de uitdaging aan om hier een logisch geheel van te maken!

VerbindDrenthe heeft onlangs de opdracht gegeven aan GeoStruct om één netwerkontwerp op te stellen voor heel Drenthe. Hiermee krijgen de initiatieven toegang tot een zeer innovatief ontwerp, waarbij het mogelijk is om aanpassingen in het netwerk direct door te berekenen in de aanlegkosten. Dit noemen we een ‘high leven design’. Een aannemer kan vervolgens eenvoudiger een detailontwerp maken.

Wat levert dit netwerkontwerp op voor de initiatieven in Drenthe? De initiatiefnemers die samen willen werken met omliggende gebieden, krijgen inzichtelijk hoe het netwerk er uiteindelijk uit kan komen te zien. De initiatieven en gemeenten kunnen in een vroeg stadium meekijken, zodat de realisatie van het netwerk soepeler kan verlopen. We maken graag gebruik van deze lokale kennis.

VerbindDrenthe zal ervoor zorgen dat er professionals worden opgeleid om met de beschikbare informatie om te gaan. Het netwerkontwerp voor Drenthe wordt medio mei verwacht.