Eerste tekensessie in Eexterzandvoort verliep voorspoedig

geplaatst in: Eexterzandvoort | 0

tekensessieeexterzandvoortMaandag 22 december zijn in het dorpshuis van Eexterzandvoort de eerste handtekeningen onder de gebruikersovereenkomsten voor glasvezel gezet. De kersverse coöperatie ECO Oostermoer Verbindt had een ‘tekensessie’ georganiseerd, waar mensen informatie konden krijgen en ook direct een handtekening konden zetten. Zo’n 50 handtekeningen werden gezet deze middag. De notaris was een deel van de bijeenkomst aanwezig om toelichting te geven en vragen te beantwoorden. Dirk en Frits voorzagen de gasten van koffie, thee en soep, en in die uitstekende sfeer bleven veel mensen nog wat napraten.

Direct meedoen voordeliger dan later instappen
De kersverse leden lieten meteen hun stem horen. De leden benadrukten dat mensen die nu al de gebruikersovereenkomst ondertekenen, voordeel moeten hebben boven mensen die later instappen. Zo stimuleer je mensen direct mee te doen als in hun gebied glasvezel aangelegd gaat worden, en beloon je ze ook meteen voor hun voortrekkersrol. Het bestuur van ECO Oostermoer verbindt heeft hieraan gehoord gegeven. Mensen die later instappen, als de legploegen hun huis al gepasseerd zijn, gaan een opslag betalen. Deze opslag is nu vastgesteld op minimaal € 750,- en kan niet meegefinancierd worden in de lening van de externe financier. Verder zijn alle condities hetzelfde.

Mooi begin, we zijn er nog niet!
Voordat de schop de grond in kan, moeten er 200 getekende gebruikersovereenkomsten in het gebied rond Eexterzandvoort binnen zijn. Die vijftig is dus een mooi begin, maar er moeten er nog heel wat bij. Mensen die al eerder aangegeven hebben dat ze belangstelling hebben voor glasvezel, hebben een gebruikersovereenkomst toegemaild gekregen. Zij kunnen die invullen en per mail retourneren glasvezel@eco-oostermoer.nl; of toesturen Jan Hospers,Stationsstraat 11, 9463RL Eext of naar Jannie Schonewille, Nieuwedijk 6, Eexterzandvoort. Mensen kunnen op de genoemde adressen ook een gebruikersovereenkomst ophalen.

Bron: http://www.eexterzandvoort.com/