Glasvezelnieuws uit Aa en Hunze, uitrol gaat verder!

geplaatst in: Aa en Hunze, Diversen, Stand van zaken | 0

rolglasbuisProefproject Eexter- en Gieterzandvoort: bijna iedereen doet mee!

Sinds eind februari wordt er volop gegraven in Eexterzandvoort en Gieterzandvoort en het tempo zit er goed in. Eind deze maand zal alle kabel in de grond zitten en kan de aannemer starten met de inhuisaansluitingen. Intussen is het deelnemerspercentage in het startgebied gestegen tot meer dan 90%. Dat betekent dat bijna iedereen meedoet!

Begin juni zullen alle deelnemers ook echt zijn aangesloten en zullen we ons allereerste glasvezelnetwerk feestelijk gaan openen.

Hoe gaan we verder?

Na aanleg van glasvezel in Eexterzandvoort willen we snel verder uitrollen. Waar zijn we bezig:

  1. In het gebied tussen Eexterzandvoort, Eext en Annen. Daar starten we met een businesscase en marktconsultatie voor ’t Wit, Eexterkoele, Schaapdijk, Vijzelweg en Voorste Land. Het betreft hier allemaal ‘witte adressen’, dat wil zeggen gebieden waar alleen telefoonkabel ligt.
  2. Recent hebben we een gezamenlijke bijeenkomst belegd met dorpsbelangen Eexterveen, Nieuw- en Oud-Annerveen, Spijkerboer en De Groeve. Deze dorpen liggen in elkaars verlengde en vormen een mooie route richting Tynaarlo. De Groeve is al wat langer bezig met de belangstellingsinventarisatie, maar door dit nu in gezamenlijkheid op te pakken, kunnen we een route ontwikkelen van waaruit we de omliggende gebieden straks ook verder kunnen aansluiten.

Bedrijventerrein Bloemakkers, Gieten

In overleg met de gemeente Aa en Hunze en de ondernemersvereniging van de Bloemakkers in Gieten starten we ook op dit bedrijventerrein een inventarisatie. Binnenkort ontvangen alle ondernemers daar een vragenlijst. Om deze mailing extra onder de aandacht te brengen, hangen we in samenwerking met de ondernemersvereniging en de gemeente een spandoek op. Let maar eens op als u binnenkort langsrijdt!