Glasvezelnieuws uit Borger-Odoorn: focus op noord

geplaatst in: Borger-Odoorn, Diversen, Stand van zaken | 0

B-O plattegrond witte adressen focusgebied bo1In Borger-Odoorn zijn de ambassadeurs vanaf halverwege februari met frisse moed aan de slag gegaan met de belangstellingsinventarisatie. En dat is te merken! De aanmeldingen stromen binnen. Op www.wilookglasvezel.nl kunt u de stand in uw dorp bekijken in tabelvorm met aantallen, en op een kaart. Met een wekelijks artikel in de WeekinWeekuit, het “lokale suffertje”(sorry Harry) waar in de vorm van een thermometer tevens de stand van elke week wordt doorgegeven.

Focusgebied eerste businesscase Borger-Odoorn

Provincie Drenthe heeft in september vorig jaar een nieuwe regeling vastgesteld, waarbij er nieuwe financieringsmogelijkheden zijn ontstaan voor het aansluiten van glasvezel in wit gebied (dus zonder coaxkabel). Op basis van deze regeling heeft Eco-Oostermoer Verbindt bekeken waar in Borger-Odoorn versneld een businesscase gestart kan worden. Het betreft gebieden waar al veel belangstellenden zijn geregistreerd.

Het eerste focusgebied omvat:

1e Exloërmond, klein stukje 2e Exloërmond, Exloërveen, Buinerveen, Drouwenerveen, Drouwenermond, Bronneger, Bronnegerveen.

Dit focusgebied ongeveer 700 witte adressen. Als 70% procent hiervan zich als belangstellende registreert, kunnen we een businesscase opstellen en indienen. Op dit moment staat de teller al boven de 50%!