Het nieuwe tv-kijken, hoe werkt dat?

geplaatst in: Diversen | 0

Het+nieuwe+tv-kijkenSnel internet biedt steeds meer mogelijkheden, ook op het gebied van tv en telefoon. We zitten momenteel in een overgangsperiode naar een hele nieuwe manier van tv-kijken, dankzij de landelijk steeds bredere beschikbaarheid van snel internet. Traditionele tv-aanbieders verdwijnen en nieuwe aanbieders zoals ‘Dit is TV’[1], ‘Play van KPN’ [2] en (binnenkort) ‘Knippr [3]’ springen daarop in.

Internet-tv betekent: kijken naar wat u wilt, op het moment dat het u past. Gewoon op uw tv-toestel (eventueel met extra internetontvanger voor oudere toestellen), of op uw laptop, tablet of telefoon. Dat is waar we naartoe gaan. Dat kan natuurlijk al via Uitzending Gemist en soortgelijke websites van de commerciële zenders. En live tv kijken kan al via websites als Allekanalen.nl en Nederland.tv. Maar er komen steeds meer online tv-diensten bij. Gratis en betaald en met ongelimiteerde zenderpakketten tot wel 1600 kanalen! Hetzelfde geldt uiteraard voor radio.

Ook de traditionele telefoonlijn zal in de toekomst verdwijnen en bellen via internet met een vast nummer (viop) of via gratis telefoondiensten (denk aan Skype, Whatsapp en Messenger) komen daarvoor in de plaats.

Des te meer reden om nu al uw internetverbinding te optimaliseren voor al deze nieuwe mogelijkheden. Dus spoor uw buren aan zich ook aan te melden via wilookglasvezel.nl en help zo mee om snel internet ook in uw dorp aan te leggen. Samen maken we het mogelijk!

[1] https://ditistv.nl/

[2] https://www.playvankpn.nl/

[3] https://www.knippr.nl/

zie ook http://www.tigeronline.nl/is-het-einde-van-de-televisie-in-zicht/