Inwoners Drouwen, Bronneger en Bronnegerveen willen ook glasvezel

geplaatst in: Borger-Odoorn, Diversen | 0

drouwen-setonDat de  Inwoners Drouwen, Bronneger en Bronnegerveenglasvezel willen, was één van de belangrijkste uitkomsten van het belevingsonderzoek dat in juni aldaar is gehouden. Er is massaal gehoor gegeven aan de oproep van Dorpsbelangen om mee te doen, 71,3% van de huishoudens vulde de enquête in. De vragen gingen over diverse onderwerpen. De omgeving, het verenigingsleven, voorzieningen, de veranderende samenleving, vrijwel alles kwam aan bod. Student-onderzoeker Ruben Knoester presenteerde in Dorpshuis Meester Hekman Hoes in Drouwen de resultaten van het belevingsonderzoek dat hij namens de BOKD en op verzoek van Dorpsbelangen hield in de dorpen Drouwen, Bronneger en Bronnegerveen.

Tijdens een goed bezochte informatieavond bleek dat snel internet één van de grootste wensen is van de plaatselijke bevolking. Uit het onderzoek bleek echter ook dat nog steeds een meerderheid van de inwoners zich niet voor de komst van glasvezel bij verschillende initiatiefnemers heeft gemeld, terwijl men wel massaal bereid is er extra voor te betalen.

Andere opvallende resultaten uit het onderzoek gingen over de parkeerproblemen bij Attractiepark Drouwenerzand, het veel te snel rijden binnen de bebouwde kom en de behoefte aan starterswoningen. De inwoners zijn zeer positief over hun woonomgeving en koesteren vooral de rust, natuur en ruimte. Dorpsbelangen Drouwen, Bronneger en Bronnegerveen verwerkt alle resultaten in een soort prioriteitenlijst. Deze lijst moet uiteindelijk leiden tot een ‘driedorpenplan’ dat als praatstuk met de Gemeente Borger-Odoorn moet dienen. De aanwezige burgemeester Jan Seton nam met zichtbaar genoegen de resultaten van het onderzoek in ontvangst. Hij hoopt dat ook andere dorpen in de gemeente Borger-Odoorn het initiatief voor zo’n onderzoek gaan nemen.

Bron: week in week uit week 40 2016 http://weekinweekuit.com/media/wiwu/week40.pdf

Stand van zaken voor de witte gebieden