KPN koop glasvezelnetwerk Midden Drenthe

geplaatst in: Borger-Odoorn, Diversen, Stand van zaken | 0

Nadat de KPN jaren heeft dwarsgelegen met de aanleg van glasvezel in de Drentse gemeenten, koopt de KPN het netwerk van Midden Drenthe opv oor een nog onbekend bedrag. De coöperatie Sterk Midden-Drenthe heeft kosten nog moeite gespaard om het netwerk in Midden Drenthe aan te leggen. KPN wilde persé niet meewerken. Het aangekochten netwerk blijft een open netwerk en het personeel gaat mee naar de telecomgigant. Het aankoopbedrag  is  genoeg om de leningen van de provincie en gemeente, samen 13 miljoen euro, in één keer terug te betalen.

Breedband Borger-Odoorn heeft in eerste instantie geprobeerd aan te sluiten bij Midden-Drenthe bij de aanleg van glasvezel, maar dat liep spaak. Uiteindelijk is in Borger-Odoorn via de Digitale-Stad een glasvezelnetwerk aangelegd in de witte gebieden. Geprobeerd wordt om ook de grijze gebieden in Borger-Odoorn aan te sluiten. In Midden Drenthe is zowel wit als grijs aangesloten.

Het netwerk van Coöperatie Sterk Midden-Drenthe wordt van KPN

Om het beheer, onderhoud en exploitatie van het glasvezelnetwerk ook in de toekomst goed te kunnen borgen, is er besloten dat het netwerk per 1 november 2020 wordt overgenomen door KPN. Het besluit daarvoor is genomen met unanieme instemming van de ledenraad.

https://www.sterkmiddendrenthe.nl/kpn-neemt-het-stokje-van-ons-over/

https://www.dvhn.nl/drenthe/Dwarse-reus-KPN-koopt-glasvezel-Midden-Drenthe-26170037.html