Laatste kans voor glasvezel in Borger-Odoorn!

geplaatst in: Borger-Odoorn, Diversen, Stand van zaken | 0

Na vele jaren en overleggen met diverse partijen en een aantal mislukte pogingen om tot een glasvezelnet te komen in Borger-Odoorn is het eindelijk zover!

Inwoners van het buitengebied van Borger-Odoorn kunnen zich inschrijven voor een glasvezelaansluiting van Digitale Stad. Na de laatste poging om samen met Midden Drenthe tot aanleg te komen is de teller blijven steken op 880 in plaats van de benodigde 920. Stichting Breedband Borger-Odoorn heeft kosten nog moeite gespaard om het toch voor elkaar te krijgen dat er glasvezel komt.

Dit keer gaat de aanleg via de Digitale-Stad BV. Er zijn 820 inschrijvingen nodig, dus al iedereen van de vorige keer zich aanmeld is het zo gepiept.

LET OP: al je voorgaande handtekeningen en intekeningen zijn vervallen, je moet echt bij de digitale-stad.nl intekenen wil je meetellen!

Tot 25 juni 2019 kan er worden ingeschreven via https://digitale-stad.nl/borger-odoorn voor toegang tot supersnel internet (gelijke up- & downloadsnelheid van 100 tot 500 MB) via een hoogwaardig en betrouwbaar glasvezelnetwerk en met alle bekende providers!

Voor de Digitale Stad BV is de KPN de beheerder van het nog aan te leggen ‘open’ netwerk en zorgt straks samen met andere providers voor de dienstverlening op het glasvezelnetwerk.De eigenaar/investeerder in het netwerk is Delta Rijssen Glasvezel Investeringen.

Pas als het gehele netwerk is opgeleverd door Delta Rijssen Glasvezel Investeringen en alle woningen in het gebied zijn aangesloten op het open netwerk dan kunt je een provider kiezen en een glasvezelabonnement afsluiten. De aanmelders ontvangen tijdig bericht wanneer er voor een glasvezelabonnementen bij een van de deelnemende providers gekozen kan worden

Vastrecht
Het doorlopende vastrechtabonnement voor een glasvezelaansluiting in Borger-Odoorn is €11,00 per maand. Dit kan ook als eenmalige bijdrage €1.900 worden afgekocht eventueel in twee betalingen.

Informatieavonden
De informatieavonden kunt u vast in de agenda noteren. De avond start om 19:30 met inloop vanaf 19:00.

 • 15-05-2019 Horecacentrum Spa, Tweede Exloërmond
 • 20-05-2019 Dorpshuis het Vertier, Drouwenerveen
 • 22-05-2019 Boshof, Odoorn

Nog niet overtuigd om glasvezel te nemen? Kom dan naar een van de inloopmiddagen. Medewerkers van Digitale Stad beantwoorden al uw vragen en helpen u met inschrijven.

 • Inloopmiddag 2e Exloërmond
  dinsdag 18 juni – 15:00 tot 19:00 uur
  Horecacentrum Spa
  Zuiderdiep 209, 9571 BM, 2e Exloërmond
 • Inloopmiddag Eesergroen
  woensdag 19 juni – 15:00 tot 19:00 uur
  Lucy’s Inn
  Dorpsstraat 2, 9537 TC, Eesergroen

Providers
De providers waar straks een abonnement afgesloten kan worden als iedereen aangesloten is:

https://digitale-stad.nl/borger-odoorn