Marktconsultatie Glas van AA tot Hunze afgerond

geplaatst in: Aa en Hunze, Diversen, Tynaarlo | 0

glasvanaatothunze-faviNiet alle dorpen in Aa en Hunze en Tynaarloo werken samen op onze site wilookglasvezel.nl. Verenigingen dorpsbelangen uit Anloo (Ah),, Gasteren (Ah),, Loon (Assen),, Oudemolen (Ty), Schipborg (Ah), Taarlo (Ty) en Zuidlaarderveen (Ty) hebben hun krachten gebundeld. Zij werken samen onder de naam Glas van Aa tot Hunze.

Een marktconsultatie heeft voor deze coöperatie een positief resultaat opgeleverd.
Er zijn geen ‘marktpartijen’ die van plan zijn om de in de komende jaren een netwerk voor snel internet aan te leggen in de buitengebieden van ‘Glas van Aa tot Hunze’. Dit betekent dat de provincie voor de trage aansluitingen buiten de dorpskernen (de zg. witte gebieden) leningen mag verstrekken met een laag rentetarief.

Bovendien heeft de Provincie Drenthe op 27 mei aangegeven dat er geen informatie is gekomen van een marktpartij die maakt dat onze ‘witte’ adressen niet allemaal als wit beschouwd mogen worden. Hierover was enige discussie ontstaan tussen de provincie en een marktpartij, naar aanleiding van een verschillende interpretatie van de Europese regels.
Concreet houdt dit in dat we binnen ons ‘Glas van Aa tot Hunze’-gebied 651 grijze (72%) en 257 (28%) witte aansluitingen hebben.

Hier kunnen we mee verder: op naar de volgende stap, de financiering, mogelijk in samenwerking met andere initiatieven.

naschrift wilookglasvezel

De resultaten van deze inventarisatie is niet in onze tabellen af te lezen, alleen bewoners die bij onze site hebben opgegeven geïnteresseerd te zijn in glasvezel, hebben wij meegeteld. Zo is Loon niet te vinden in ons overzicht, daar het een plaats in de gemeente Assen betreft.

bron: http://glasvanaatothunze.nl/marktconsultatie-afgerond/