Nieuw-Buinen gaat ook voor glasvezel!

geplaatst in: Nieuw-Buinen | 0

Nieuw-Buinen, de grootste woonplaats van Borger-Odoorn, gaat ook de bewoners motiveren om een glasvezelabonnement te nemen. Op dit moment is er wel internet over de kabel (coax), maar glasvezel is een zeer aantrekkelijk alternatief.
Lees het artikel van Menno Hilverts, glasvezelambassadeur in Nieuw-Buinen

nieuwbuinensociaal

Samen voor snel internet in de kleine dorpen en het buitengebied

Bent u op zoek naar supersnel en goedkoop internet lees dan dit artikel! Vanaf 30 euro per maand heeft u gegarandeerd 100 Mbps downloaden en 100 Mbps uploaden.

Bij een toenemende vergrijzing en de daarmee gepaard gaande toenemende zorgvraag in combinatie met de bezuinigingen in de zorg, zal er steeds meer een beroep worden gedaan op internet om zorg op afstand te kunnen leveren en ouderen op afstand te kunnen monitoren.

Het zal ook de manier blijken te zijn om de dorpen leefbaar en de zorg op het platte land betaalbaar te houden.

Daarvoor is een snel symmetrisch internet hoe dan ook nodig. Symmetrisch houdt in dat de upload en download snelheid gelijk zijn.

De introductie van domotica (het op afstand bedienen van apparaten in huis zoals thermostaat, verlichting, gordijnen etc.) en veiligheidsmonitoring (valdetectie in huis, brandmelder meldt brand, veiligheidscontrole om het huis via camera) zal een steeds grotere druk geven op de beperkte bandbreedte van het bestaande internet waardoor de snelheid met name over koper (kpn) en kabel (ziggo) zal afnemen. De roep om echt snel internet zal daardoor alleen maar toenemen.

De duurzame oplossing hiervoor is glasvezel aan huis (in de meterkast) en die ligt nu ook voor Nieuw-Buinen voor het oprapen als er tenminste voldoende belangstelling is!

Geïnteresseerden krijgen een “all in one pakket” voor 37 euro per maand. Dat omvat telefoon, tv en snel symmetrisch internet.

En snel is dan ook echt snel namelijk 100 Mbps downloaden en 100 Mbps uploaden.

Als u onbeperkt wilt bellen naar vast en mobiel komt daar nog 10 euro per maand bij dus dan wordt het 47 euro per maand.

Als u alleen snel internet wilt dan betaalt u slechts 30 euro per maand.

Ter vergelijking: Ziggo biedt in Nieuw-Buinen via de kabel een “all in one pakket” met asymmetrisch internet van 90 Mbps downloaden en 9 Mbps uploaden aan voor een prijs van 50 euro per maand. Ook daar komt nog 10 euro bij voor onbeperkt bellen naar vast en mobiel dus dan wordt het 60 euro per maand. En dan heeft u nog steeds geen toekomstbestendig symmetrisch internet.

Conclusie:

U bent beter af met glasvezel aan huis en u bent tegelijk helemaal klaar voor de toekomst! Want de snelheden over glasvezel zullen door nieuwe technieken veel sneller toenemen dan over koper of kabel.

Op dit moment zijn er ruim 600 belangstellenden in Borger-Odoorn. Met deze publicatie probeert de samenwerkingsverband van de corporatie Eco-Oostermoer en Stichting Duurzame Energieprovincie aangaande glasvezel, de belangstelling in Nieuw-Buinen op te krikken naar een niveau waarbij de aanleg kan worden gestart. Uiteraard mogen ook geïnteresseerden uit de andere dorpen van Borger-Odoorn zich aanmelden.

Als u interesse heeft, meldt u dan aan via dit formulier

 

bron: http://www.nieuwbuinensociaal.nl/jongeren-ouderen/118-samen-voor-snel-internet-in-de-kleine-dorpen-en-het-buitengebied