Nieuws over uitrol Eco-Oostermoer Verbindt

geplaatst in: Eco-Oostermoer, Eexterzandvoort | 0

 

coaxutpAansluiting proefgebied: steeds een stapje verder…

Al duurt het allemaal iets langer dan gedacht, stap voor stap komt snel internet dichterbij in het proefgebied. Op 10 juni werd het lokale glasvezelnet van Eexterzandvoort/Gieterzandvoort aangesloten op de hoofdkabel van Eurofiber. De komende weken zal de aannemer nogmaals bij alle deelnemende adressen langs om de aansluiting in huis door te meten en de nog ontbrekende module te plaatsen. Alle deelnemers hebben zich intussen aangemeld bij provider Netvisit.
Uiterlijk half juli hopen we bij iedereen een werkende aansluiting te hebben met minimaal 200/200 Mbps internet en voor wie wil telefoon en hoogwaardige tv.

Aanleg kabels in huis: met naoberhulp!

Omdat Netvisit kiest voor de hoogste kwaliteit tv, krijgen alle deelnemers het tv-signaal geleverd als coax-signaal. Dit betekent dat bij veel deelnemers binnenshuis nog (gedeeltelijk) coaxkabel moet worden aangelegd. Omdat dit niet iedereen dit zelf kan, wordt dit gezamenlijk met alle deelnemers opgelost. De begeleidingscommissie en deelnemers die zelf wel handig zijn helpen de anderen graag uit de brand. Het is een van de mooie bijkomstigheden van gezamenlijk glasvezel aanleggen: het gevoel van naoberschap laait weer helemaal op.