Ondernemend Borger-Odoorn voor breedband internet via glasvezel

ondernemendborgerodoornBreedband internet via glasvezel is voor veel bedrijven een must. Het is een toekomstbestendige oplossing om snel en betrouwbaar te kunnen communiceren en handelen. Van kleine bedrijven die veel grote bestanden versturen of aangeleverd krijgen zoals drukkers, fotografen en zorgspecialisten of bedrijven die processen en/of gebouwen bewaken via video tot en met grotere werkgevers waarvan de medewerkers massaal internet gebruiken voor hun dagelijks werk zoals ontwerpers, tekenaars, vertegenwoordigers en thuiswerkers. Ze lopen stuk voor stuk aan tegen de grenzen die de kabel of erger nog de telefoonlijn aan internetsnelheid te bieden heeft.
Gasten van recreatiebedrijven vragen tegenwoordig bij aankomst al om de WiFi-code. Hotels en B&B’s met een trage boekingssite of de detailhandel met een trage webshop, ze verliezen allemaal klandizie van een steeds ongeduldiger consument, want “Tijd is geld!”. En ben je een klant een keer kwijt aan een ander dan zie je hem of haar ook niet gauw meer terug.
Wat dacht u van het onderwijs? Scholen zijn dan wel voorzien van glasvezel maar als het huiswerk via de telefoonlijn moet worden gemaakt en ingeleverd dan is dat geen pretje voor de leerling. Een school moet voorbereiden op de toekomst maar als je op een stageplek of bij je eerste werkgever wordt geconfronteerd met traag internet, dan heb je al snel het gevoel dat je naar de middeleeuwen bent teruggekeerd. Dat leidt voor een bedrijf zomaar tot verlies van goed opgeleid personeel dat zijn heil zoekt bij een baas die de elementaire voorzieningen, waartoe breedband gerekend mag worden, wel op orde heeft.

fiber_optic_pic-smallDe zorgsector zal door alle bezuinigingen meer en meer zorg op afstand moeten verlenen. Dat zal zonder snel internet aan zowel vraag- als aanbodzijde niet mogelijk zijn. “Mijn machinepark bevat steeds meer robotica, in de precisielandbouw werk ik zelfs vanaf mijn trekker via internet en ook mijn koeien zijn via internet verbonden en mijn administratie heb ik in ‘de cloud’ ondergebracht.” Ja, ook boeren werken steeds interactiever.
Kortom snel internet is eigenlijk niet meer weg te denken uit onze samenleving en er komen alleen maar toepassingen bij. In een krimpregio is het toch al moeilijk om je bedrijf staande te houden, traag internet kan je dan net de das om doen. Als u dat wilt voorkomen, registreer u dan. Belangstellenden kunnen terecht op de website http://wilookglasvezel.nl

Dit burgerinitiatief om glasvezel aan te leggen is gestart door Eco-Oostermoer en wordt in Borger-Odoorn gecoördineerd door Stichting Duurzame Energieprovincie (SDE++). Dit project draait volledig op vrijwilligers en enthousiastelingen in de verschillende dorpen en wordt van harte ondersteund door de Provincie Drenthe en de Gemeente Borger-Odoorn.

Energie besparen
Grote hoeveelheden data verzenden over koper kost veel energie. Met glasvezel wordt er flink op energie bespaard. Alleen daarom al is het een toekomstbestendige oplossing.
Het midden- en kleinbedrijf kan nog veel meer besparen op de energiekosten. Het vervangen van TL-lampen door led-TL bijvoorbeeld zorgt voor een besparing van 80% op verlichtingskosten en is al binnen 2 tot 3 jaar terugverdiend. Wilt u zelf energie opwekken dan kan dat onder andere met zonnepanelen en die zijn meestal binnen 5 jaar terugverdiend.
Maar er zijn nog veel meer mogelijkheden om uw energiekosten naar beneden te brengen. Laat u daarover pro deo adviseren door Stichting Duurzame Energieprovincie (SDE++). Neem contact op via het contactformulier op http://energieprovincie.nl Samen bouwen we aan een duurzame toekomst!

bron: http://weekinweekuit.com/media/wiwu/week52.pdf