Ontwikkelingen vanuit het breedbandplatform Drenthe

geplaatst in: Diversen | 0

dig-agenda-banner
Financiering, marktconsultaties en verkenning ‘meeleggen’

Vanuit het breedbandplatform worden momenteel gesprekken gevoerd en onderzoeken uitgevoerd naar de mogelijkheden van financiering, marktconsultaties en de mogelijkheden van ‘meeleggen’ (coördinatiestelsel). Rond financiering geldt dat we met banken in gesprek zijn over de condities waaronder zij geïnteresseerd zijn in investeren in grijze gebieden of in gebieden waar combinaties van grijs en wit voorkomen. Uitkomsten van deze verkenningen en gesprekken zullen we uiteraard met jullie delen.

Bezoek Wereldbank/EU Tender

De Provincie Drenthe heeft een voorstel ingestuurd om EU-ondersteuning te krijgen in het kader van de Digitale Agenda van de Europese Commissie, en de Connecting Europe Facility. Het voorstel, met daarin de wijze waarop Drenthe met bewonersinitiatieven heel Drenthe aangesloten wil krijgen op breedbandinternet, is inmiddels een paar rondes verder.

Binnenkort komt de Wereldbank met een delegatie op bezoek in Drenthe en wordt ook het initiatief in de gemeente Oldambt (Groningen) bezocht. Mogelijk dat we nog contact leggen met jullie om een rol te vervullen in het programma. De bedoeling is zo veel mogelijk aan te sluiten bij bijeenkomsten die toch al op stapel staan in die week. Daarnaast wil de Wereldbank ook spreken met overheden op alle niveaus en met toezichthouders.

Initiatieven vanuit markpartijen

De laatste weken en dagen komen marktpartijen met gerichte initiatieven om sneller internet in de buitengebieden te realiseren. Door de verschillende bewonersinitiatieven is meer dan duidelijk geworden dat die vraag en noodzaak er is. Het breedbandplatform zal de ontwikkelingen nauwgezet volgen. Samen met de initiatieven wordt bekeken wat de plannen van de marktpartijen inhouden, en wat ze níet inhouden. En er wordt nagegaan wat een eventuele uitvoering van de plannen van marktpartijen voor de initiatieven betekent. Het platform is er om de lokale initiatieven de ondersteunen. De insteek van de verschillende initiatieven is daarom leidend voor de ondersteuning door het breedbandplatform.

 

Bron: nieuwsbrief  verbinddrenthe.nl