Opnieuw vraagbundeling glasvezel in Rolde en Gieten

geplaatst in: Aa en Hunze, Diversen, Gieten, Rolde | 0

Opnieuw start een aanbieder van glasvezel campagne in Gieten en Rolde. Dit nadat in Gieten en Rolde Eco-Oostermoer en lokale initiatieven die jaren hebben gelobbyd voor.de aanleg van glasvezel in de deze dorpskeren. Het buitengebied is inmiddels voorzien, nu de rest nog. Als 35% van de inwoners, per kern, ‘ja’ zegt tegen de aanleg van een glasvezelnetwerk en vóór 23 juni 2021 een abonnement afsluit bij één van de telecomaanbieders, komt er glasvezel.

Het belang van een snelle en stabiele verbinding is voor veel mensen de afgelopen tijd cruciaal gebleken. Noodgedwongen werken veel mensen vanuit huis, krijgen kinderen en studenten online les en videobellen we vaker met elkaar. Ook maken we meer gebruik van zorg op afstand.Daarom is ook in de kernen een gewone ADSL verbinding niet meer toereikend.

Inwoners worden persoonlijk geïnformeerd Inwoners van Gieten en Rolde die in aanmerking komen voor een glasvezelaansluiting worden persoonlijk geïnformeerd via een brief. Via gavoorglasvezel.nl kan een postcodecheck worden gedaan om te zien of het adres in aanmerking komt voor het aanbod.

Op zaterdag 17 april om 11.00 uur wordt een Glasvezel Informatiepunt aan de Grolloërstraat 6, 9451 KB Rolde geopend. Hier kan men terecht met vragen over de glasvezelcampagne of voor advies over glasvezel en alle zaken die daarbij horen.

Voor de aanleg van glasvezel werkt netwerkbeheerder RENDO nauw samen met DELTA Fiber Netwerk. Kijk voor meer informatie en postcodecheck op gavoorglasvezel.nl