Proef met glasvezel ECO-Oostermoer: 85% deelname Eexterzandvoort

Eexterzandvoort2Nog even en de schop gaat in de grond in Eexterzandvoort en Gieterzandvoort voor de aanleg van een van het eerste particuliere glasvezeltrajecten in de gemeente Aa en Hunze. Met een deelname van 85% scoort het coöperatieve glasvezelproject van ECO Oostermoer Verbindt in Eexterzandvoort en Gieterzandvoort uitzonderlijk hoog.

“Nu de aannemer aan de slag gaat, wilden we de twijfelaars nog een laatste kans geven om nog in te stappen. Het is een door bewoners gedragen initiatief en daarom is een brede participatie belangrijk. We willen niemand buitensluiten”, verklaart bestuurslid Jannie Schonewille.

Behalve de snelle internetverbinding was ook de lage abonnementsprijs voor deelnemers doorslaggevend. Want voor maar 38 euro per maand krijgen deelnemers in dit proeftraject internet, tv en vaste telefoon. Schonewille: “Zelfs als je niet of nauwelijks internet gebruikt, zoals voor sommige bewoners langs het tracé geldt, is het abonnement via de glasvezel gunstiger dan de bestaande tv- en telefoonabonnementen.”

De Coöperatie ECO Oostermoer Verbindt wil – mede gezien dit grote succes – dan ook snel verder met de verdere uitrol van glasvezel in Aa en Hunze, Borger-Odoorn en Tynaarlo. Iedereen die interesse heeft kan zich vrijblijvend registreren via het inventarisatieformulier op de website www.wilookglasvezel.nl