Samenwerkingsverband glasvezelinitiatieven: Cluster K7 opgericht

geplaatst in: Aa en Hunze, De Groeve, Diversen, Tynaarlo, Zeegse | 0

In mei 2017 is het eerste cluster glasvezelinitiatieven opgezet met de naam K7. De naam is een tijdelijke werknaam en het cluster is een samenwerking tussen verschillende partijen die glasvezelinternet proberen te realiseren in Drenthe.

De deelnemers aan K7 zijn: Snel Internet Yde Punt, Glasvezel Verbindt Annen, Glas van Aa tot Hunze, Zeegse, Tynaarlo – Oost, Midlaren en De Groeve.

Bij elkaar zitten er ongeveer 20 dorpen in het cluster verspreid over de gemeenten Tynaarlo, Aa en Hunze en Assen. In totaal zijn er bijna 4000 huishoudens en bedrijven die mogelijk aangesloten kunnen worden op glasvezel. Van deze 4000 aansluitingen vallen 1225 in het ‘witte gebied’ waar geen coaxverbinding is. Met andere woorden, meer dan 30% van de kandidaten heeft nu nog erg slecht internet.

Het echte werven van abonnees is alleen in het gebied gedaan dat onder ‘Glas van Aa tot Hunze’ valt, waarbij 65% van het gebied zich heeft aangesloten. In de overige dorpen is de interesse onder de inwoners gepeild en ook hier gaf 65% aan mee te willen doen aan het project. Het cluster begint snel stappen te zetten nu; er is een stuurgroep aangesteld, de groep die de leiding gaat nemen, en er zijn een aantal werkgroepen opgezet. Tegelijkertijd wordt er samen met Verbind Drenthe en Rendo hard gewerkt aan het netwerkontwerp, het bedrijfsplan , de investering en de voorbereidingen die getroffen moeten worden om de rest van het plan uit te kunnen voeren.