Snel internet in Gasselternijveen, Gasselte en Gasselternijveenschemond

Initiatiefnemers uit Gasselte, Kostvlies, Gasselternijveen, Gasselternijveenschemond en Gieterveen hebben de krachten gebundeld om zich in te zetten voor internet via glasvezel. Hun doel is om in kaart te brengen hoeveel bewoners geïnteresseerd zijn in een glasvezelaansluiting.

  • Op maandag, 16 oktober, wordt een informatieavond gehouden in Gasselternijveen in het MFC ‘De Spil’.
  • Op woensdag, 18 oktober, in Gasselternijveenschemond, en
  • op woensdag, 15 november, in Gasselte.
  • De aanvang van de informatieavonden is 19:30 uur.

Na de informatieavond is een volgende stap het huis aan huis verzamelen van zoveel mogelijk intentieverklaringen. Wanneer 60% van de bevolking aangeeft oprecht belangstelling te hebben voor een glasvezelaansluiting, dan kan het plan worden verwezenlijkt.

De inwoners van de dorpen zijn of worden nog uitgenodigd middels een folder om een van deze avonden te bezoeken en zich op de hoogte te stellen van nut en noodzaak van glasvezel. In deze folder komen inwoners van de dorpen aan het woord, waarbij zij aangeven hoe belangrijk snel internet is in hun situatie.

Ook op de informatieavond zullen prominente dorpelingen aan het woord komen om hun visie te geven op snel internet. Tevens heeft burgemeester Piet van Dijk aangekondigd aanwezig te willen zijn. De bijeenkomst wordt geleid door een deskundige van  VerbindDrenthe. Bij dezen nodigt de werkgroep iedereen uit om op deze informatieavond aanwezig te zijn.

N.B.

Dit is geen initiatief van Eco-Oostermoer, maar een onafhankelijke werkgroep. Wij wensen ze veel success!
Contactpersoon voor dit initiatief is W.Possemis[a]ziggo.nl uit Gasselternijveen

Hieronder de resultaten via onze website . Wilt u meedoen met het initiatief, dan kunt u hier uw belangstelling kenbaar maken!