Sociale druk hoog bij inschrijven voor glasvezel in Borger-Odoorn

geplaatst in: Borger-Odoorn, Diversen | 0

De poging om in Borger-Odoorn glasvezel aan te leggen komt tot een climax. Nog een paar dagen om de 65% van de inschrijvingen te halen. Bij de onderzoeksronde twee jaar geleden waren het er 72% van de adressen zonder snel internet die belangstelling toonden. Dus het moet gemakkelijk zijn denk je dan.
Niets is minder waar. Aan de ene kant de echt trage internetters, die meteen inschreven op een glasvezelabonnement, aan de andere zijde van het dorp de twijfelaars, die inmiddels door acties van KPN sneller internet hebben of tevreden zijn met hun gratis mobiel 4G toegang (dat ook niet altijd feilloos werkt). In het midden de treuzelaars, die hun documentatie moeten opsnorren tussen oude kranten of post en er niet meer bij na dachten om voor het weekend van de 16e december een abonnement af te sluiten.

Waarom zou ik overstappen, het werkt nu toch?

Argumenten om het niet te doen zijn er eigenlijk niet. Glasvezel is de toekomst, als je nu niet meedoet om het streefgetal te halen, dan kun je er zeker van zijn dat het buitengebied wederom achterblijft in de vaart der volkeren. Grote providers beginnen met glasvezel in steden, maar buitengebieden is het te duur om aan te leggen en de aandeelhouders te plezieren.

4G? maar dan moet het wel werken, zit al drie dagen zonder!

Daarom doen mensen het zelf in gezamenlijkheid en daarom is er de coöperatieve bijdrage, zodat met via geleend geld aanleg en aflossing een eigen glasvezelnet kan worden aangelegd. Voor sommigen is het met die bijdrage toch te duur, een goedkoop abonnement met voldoende internet laat ze afzien van eenzelfde bedrag voor internet over glasvezel omdat de bijdrage voor de coöperatie er toch inhakt. Daarom zijn er in sommige streken mensen die zo zitten te springen om glasvezel dat ze de buren bijstaan met het betalen van een jaarbedrag voor de coöperatie.

Ik betaal de coöperatieve bijdrage voor mijn buren voor 1 jaar

Andere mensen hebben net (tot overmaat van ramp) een abonnement afgesloten met een nieuwe looptijd van 1 of 2 jaar. Dat hoeft op zich geen probleem te zijn om over te stappen op glasvezel. Bij Fiber kun je het abonnement op een later tijdstip in laten gaan, tot die tijd hoef je niet voor twee abonnementen te betalen. Afgezien van het feit dat het nog wel een jaar duurt voordat de laatste is aangesloten mocht het zover komen.

Je kunt je abonnement later in laten gaan, zonder vooraf te betalen

Ambassadeurs voor glasvezel in Borger-Odoorn lopen adressen langs, vallen bewoners lastig met de vraag om toch een abonnement af te sluiten. De sociale druk is hoog. Naoberschap is het laatste redmiddel. Als je het niet doet voor jezelf, doe het dan voor je buren. Wees geen watje, laat je voorlichten en sluit een goedkoop abonnement af met alleen internet en bellen. Voor 40 euro zit je aan de 1000MBps en samen met de coöperatieve bijdrage en een abo voor 1 jaar ben je goedkoper uit dan dat je, wanneer er glasvezel is aangelegd, minimaal 1000 euro moet betalen, er komen dan ook nog graag en aanlegkosten bij. Voor sommige huizen in het buitengebied kan dat aardig snel oplopen, aangezien ze niet allemaal direct aan de weg staan!

Duikel die papieren op en schrijf je in! Er zijn nog voorlichtings- en inschrijfavonden!

DOEN NU! METEEN!

https://www.breedbandborger-odoorn.nl/inschrijven
https://www.breedbandborger-odoorn.nl/2018/12/05/extra-inschrijfbijeenkomsten/