Stand van zaken en ander nieuws

geplaatst in: Diversen, Persberichten, Stand van zaken | 0

Grote blogafbeeldingStand van zaken startgebied Eexterzandvoort e.o.

Na de positieve berichtgeving van februari jl. over extra mogelijkheden voor voorfinanciering vanuit de provincie zijn we druk bezig geweest met de uitwerking. Er blijken echter meer haken en ogen te zitten aan de hulp bij financiering door de provincie dan voorzien, o.a. door de Europese regelgeving. We zitten nu nog middenin het uitzoeken en het maken van de nodige berekeningen. Daarbij kijken we ook naar alternatieve oplossingen, zoals bijvoorbeeld het aanpassen van de omvang en/of route van het startgebied.

Handtekeningen startgebied

We hebben bijna 100 ondertekende gebruikersovereenkomsten binnen. We zijn daarmee op de helft van de benodigde 200. Er is dus nog wel wat werk te verzetten voordat de aanleg daadwerkelijk van start kan. We starten op korte termijn met een grote campagne in Gieten om zo snel mogelijk verder door te kunnen rollen. Als we hier binnen een paar maanden genoeg geconcentreerde belangstelling behalen, zijn we ook niet meer afhankelijk van voorfinanciering van de provincie, en kan dit meteen gecombineerd worden met het startgebied.

Planning

Een concrete planning voor de aanleg is helaas niet te geven, er zijn nog teveel factoren die daarop van invloed zijn, zoals hierboven uitgelegd. 

Andere dorpen

De afgelopen maanden hebben we de nodige presentaties gegeven op jaarvergaderingen van dorpsbelangenverenigingen, werkgroepen glasvezel en bij de BOKD. Dat is te merken, de belangstellingsinventarisatie komt in meerdere dorpen op gang. Op onze website www.wilookglasvezel.nl kunt u de stand van zaken in uw dorp bekijken. Is er in uw dorp nog geen werkgroep actief en wordt er al wel over gepraat? Neem dan zelf actie en start (bijv. in overleg met uw vereniging dorpsbelangen) een werkgroep op. U kunt ons altijd uitnodigen voor een presentatie of persoonlijk informatiegesprek.

Help mee

Ook al is er in uw dorp al een ambassadeur of werkgroep actief, ook deze kan altijd hulp gebruiken bij het informeren van dorpsgenoten. Zoek elkaar op, praat met uw buren en kennissen en zorg dat zoveel mogelijk mensen zich aanmelden als belangstellende via het aanmeldformulier op de website. Men verplicht zich hiermee nog tot niets, pas als de uitrol uw dorp nadert komt de vraag om een handtekening op de gebruikersovereenkomst.

Informatie over inhoud basispakketten

In eerste instantie zullen in het startgebied 2 providers actief zijn; zodra we verder groeien, groeit ook het aantal aanbieders. Zij bepalen zelf hoe hun pakketten eruit zien, maar hier alvast u een globaal overzicht van de inhoud van de standaard basispakketten met de minimaal aanwezige onderdelen. Ook de richtprijzen zijn vermeld. Let wel: het definitieve pakket kan per aanbieder enigszins verschillen en afwijken van het overzicht, maar dat is ook het doel van concurrentie, nietwaar?

Contact

Heeft u nog vragen, deze kunt u insturen via het contactformulier of per mail naar glasvezel [a] eco-oostermoer.nl.