Steekproef meting internetsnelheid in Borger-Odoorn

geplaatst in: Borger-Odoorn, Diversen, Stand van zaken | 0

Om de noodzaak van het verbeteren van de internetsnelheid voor de huishoudens in het buitengebied van Borger-Odoorn te onderbouwen, is Stichting Breedband Borger-Odoorn door de Provincie Drenthe gevraagd een steekproef uit te voeren bij 85 huishoudens.

Enige tijd geleden was er de teleurstellende mededeling dat de financieringsaanvraag door de provincie was afgewezen, omdat het aantal vermeende “witte” adressen tijdens de marktconsultatie in twijfel is getrokken. Ruim 300 adressen zouden zijn opgewaardeerd naar “grijs”. Het is daarom niet eenvoudig een sluitende begroting op te stellen voor het aanleggen van een glasvezelnetwerk.

Stichting Breedband Borger-Odoorn werk nauw samen met de gemeente Borger-Odoorn en met Coöperatie Sterk Midden Drenthe. Deze coöperatie heeft een van haar medewerkers  bereid gevonden om de metingen in Borger-Odoorn voor uit te voeren. De medewerker is bekend met alle aspecten die komen kijken bij de meting die op verzoek van de Provincie Drenthe wordt uitgevoerd in de periode van 13-30 november 2017.

Na de meting zal er een rapport worden gemaakt voor de provincie en samen met hen wordt bekeken hoe verder te gaan met de mogelijke glasvezelaanleg in Borger-Odoorn.

Stichting Breedband Borger-Odoorn (SBBO) heeft als doel het realiseren van een glasvezelnetwerk voor de zogenaamde witte adressen (adressen in het buitengebied die niet voorzien zijn van een coaxverbinding voor TV/internet) in de gemeente Borger-Odoorn.