Sterk Lokaal gaat voor glasvezel in de hele provincie

geplaatst in: Diversen | 0

sterk-lokaalDrenthe is op veel plaatsen, vooral in de grote buitengebieden, nog niet voorzien van glasvezel. Deze gebieden zijn voor de bedrijven die glasvezel aanleggen economisch niet aantrekkelijk. De inwoners en bedrijven in deze gebieden dreigen daardoor verstoken te blijven van snel internet via glasvezel. Glasvezel is onontbeerlijk voor zowel bedrijven als huishoudens.

Bedrijven zullen, als gevolg van de veranderende maatschappij, steeds meer diensten via internet moeten en willen aanbieden. In Drenthe komen veel boerderijen vrij wanneer boeren hun bedrijf beëindigen. Andere bedrijven willen zich graag vestigen in die boerderijen, maar dan is een goed glasvezelnetwerk noodzakelijk.

Huishoudens zullen steeds vaker gebruik gaan maken van slimme technologie (domotica), niet in de laatste plaats voor zorgtaken waardoor mensen langer thuis kunnen blijven wonen. Ook hiervoor is glasvezel noodzakelijk. De provincie moet  hierin een rol spelen als coördinator om gemeentelijke initiatieven en verlangens op elkaar aan te laten sluiten. Daarnaast moet de provincie geld voor plattelandsontwikkeling en leefbaarheid inzetten om mee te betalen aan de aanleg van glasvezel. Ook moet de provincie als lobbyorganisatie geld voor de aanleg van glasvezel binnen halen bij het Rijk en de Europese Unie. Een goed glasvezelnetwerk kan helpen om bedrijven aan te trekken en zorg aan huis beter en efficiënter te maken. Dat zijn goede reden voor het Rijk en/of de EU om mee te betalen.

http://sterklokaal.nl/media/verkiezingen/Sterk_Lokaal_verkiezingsprogramma_2015-2019.pdf