Tempo met snel internet in Drenthe

geplaatst in: Diversen | 0

SCAN0113Een politieke partij wil dat er snel werk gemaakt wordt van breedbandinternet in perifere delen van de provincie.
Nu is nog zo’n 10 procent van de Drenten verstoken van snel internet omdat ze in het buitengebied wonen. Dit stelde lijsttrekker Henk Jumelet van het Drentse CDA zaterdag tijdens de nieuwjaarsreceptie van de christendemocraten in Assen.
Jumelet wil dat de provincie de portemonnee trekt om de kabelbedrijven ertoe te bewegen breedbandinternet  aan te leggen op plaatsen waar dat niet rendabel is. Kabelaars als Ziggo en UPC plukken nu alleen het laaghangende fruit. Anders dan staatsbedrijf PTT in het verleden hebben ze niet de verplichting inwoners voor een standaardtarief aan te sluiten. Een kabel naar een boerderij kan zo tienduizenden euro’s kosten.

Het pleidooi van Jumelet de markt dan maar een handje te helpen is politiek omstreden. Met name de PvdA is fel tegen het subsidiëren van de op winst gerichte kabelondernemingen. Wel heeft het huidige PvdA-VVD college een zogeheten ‘kwartiermaker’ aan het werk gezet om te proberen de vraag te bundelen. Als Drenten corporaties maken is het voor kabelaars wel interessant om ook afgelegen boerderijen van snel internet te voorzien. De VVD is wel voorstander van een subsidieregeling.

Bron: Dagblad van het Noorden
http://dvhn.x-cago.net/20150105/public/pages/DO01022/articles/DVHN-20150105-DO01022010.html