Toch meer minder snel dan verwacht in Borger-Odoorn

De titel slaat op de steekproef, die inmiddels is afgerond, als wel op de snelheid van het komen tot een glasvezelaansluiting bij de bewoners van de buitengebieden van Borger-Odoorn .


Inmiddels is de steekproef, waar we in een vorig bericht over schreven, afgerond en zijn de resultaten bekend.

Om tot een uniforme meting te komen is de steekproef uitgevoerd door Niels Slomp, een medewerker van Sterk Midden Drenthe. Uiteindelijk is er niet op alle 85 adressen, die voor de steekproef waren aangegeven, gemeten. Om diverse redenen is op een aantal adressen geen steekproef mogelijk gebleken. Mensen hadden geen interesse, het gebouw was onbewoond object (schuur kerk) en op een aantal adressen was op verschillende tijstippen niemand thuis, etc…

UIteindelijk na het uitfilteren van de zakelijke glasvezel- of coax-aansluitingen bleken er van 50 gemeten adressen 26 stuks onder de 30Mbps downloadsnelheid te hebben. Dit is 52%.

Wat nu?

Na overleg met de provincie is besloten dat van de 338 adressen waar de KPN bezwaar tegen maakte, omdat zij vonden dat het geen witte adressen waren, we er 52% wel als wit gaan doorrekenen en de overige 48% als grijs behandelen.
Inmiddels wordt druk gerekend aan de nieuwe buisinesscase, die nogal wat veranderingen in petto heeft, maar daarover zullen we binnen een aantal weken meer over vernemen.

GO?

Of het dan een GO of een NO-GO wordt, dat zullen we zien. Wij willen in ieder geval zorgen dat de extra kosten voor gebruikers van de glasvezelaansluitingen niet exorbitant hoog worden. Het is immers toch al merkwaardig dat mensen in het buitengebied meer moeten betalen voor een tegenwoordig normale nutsvoorziening.

SBBO

Stichting Breedband Borger-Odoorn (SBBO) heeft als doel het realiseren van een glasvezelnetwerk voor de zogenaamde witte adressen (adressen in het buitengebied die niet voorzien zijn van een coaxverbinding voor TV/internet) in de gemeente Borger-Odoorn.

Lees ook: https://breedbandborger-odoorn.nl/sbbo/borger-odoorn-houdt-steekproef-meting-internetsnelheid/